Boston Coverage – Greek Independence Day. Είναι η 198η επέτειος της Επανάστασης των ηρώων του 1821,της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας-Βοστώνης 2019. Αποστολή στην Αμερική του kalamatatv.gr

      Υμνος στην Ελλάδα το δείπνο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας 2019

Η εκδήλωση έγινε στο κοινοτικό κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης στο Μπρούκλαϊν. Τιμώμενα πρόσωπα με το Βραβείο της Ελευθερίας ήταν ο ιδρυτής και πρόεδρος της Ενωσης «Παιδεία», Ηλίας Τομάζος και μεταθανατίως ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, ο οποίος φονεύθηκε από την αλβανική αστυνομία στις 28 Οκτωβρίου στη Βόρειο Ηπειρο.

Το βραβείο παρέλαβαν οι δυο του αδελφές που ήλθαν από τη Βόρειο Ηπειρο, η Ανθή και η Ερμιόνη, τις οποίες παρουσίασε η εκ Βορείου Ηπείρου γραμματέας της Ομοσπονδίας Ολγα Φώτου. Το επέδωσε ο πρόεδρος του Ηπειρωτικού Συλλόγου «Η Πίνδος» και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Τσούμπανος. Το βραβείο στον καθηγητή Ηλία Τομάζο επέδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς, ενώ τον παρουσίασε ο Κώστας Τραβαγιάκης.

Παρευρέθησαν ο ομογενής δήμαρχος του Λόουελ Βασίλης Σαμαράς, ο πολιτειακός γερουσιαστής Εντουαρντ Κένεντι και η εκπρόσωπος του δημάρχου Βοστώνης, Μάρτιν Γουόλς, Ευγενία Σολή.

Ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος δεν παρέστη στο δείπνο, αλλά έστειλε ως αντιπρόσωπό του τον ιερέα Βασίλειο Μπέμπη, ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Κέμπριτζ Μασαχουσέτης, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή και απηύθυνε χαιρετισμό.

Υποτροφίες έλαβαν τα εξής παιδιά: Τόμας-Τζον Νακόπουλος, Ελευθερία Λαμπροπούλου, Ευάγγελος Χωριάτης, Γεώργιος Χωριάτης, Δημοσθένης Κατσαρός, Χρίστο Φώτος, Αθανάσιος Αρβανίτης, Κατερίνα – Ελένη Καυκά.

Το χορευτικό συγκρότημα της κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνα του Γούστερ χόρεψε όμορφους ελληνικούς χορούς. Η ορχήστρα «Αδελφοί Κόκκορα» με την μαγευτική φωνή της Aggeki Psoni διασκέδασαν τους παρευρεθέντες, καθώς και οι Κρήτης μουσικοί Δημήτρης Ξυλούρης, Βασίλης Δραμουντάνης και Νίκος Χατζής.

Το πρόγραμμα του δείπνου παρουσίασε η Κέλλυ Πολυχρονίου.
Πηγή ρεπορτάζ:ΕθΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

        

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΟΣΤΩΝΗ 2019
Φωτογραφίες απο τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.το 2019
Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος που 3χει καταγωγή απο την Μεσσηνία.
στον εορτασμό παρευρέθηκε και ο Ευρωπαίος Ελληνας Επίτροπος Μετανάστευσης και Ασφάλειας Δημήτρης Αβραμόπουλος,
ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από οργανωτές

Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος (Τουρνᾶς) ἐγεννήθη ἐν Νέα Ὑόρκῃ τῷ 1946.
Μετά τήν ἐγκύκλιον αὐτοῦ μόρφωσιν εἰς τό Ἡμερήσιον Ἑλληνικόν Σχολεῖον τοῦ Καθεδρικοῦ Ναοῦ Ἁγίας Τριάδος
καί τό Mc Burney High School τῆς Νέας Ὑόρκης, ἐνεγράφη εἰς τό Ἑλληνικόν Κολλέγιον Βοστώνης,
λαβών τό δίπλωμα Βachelor of Arts. Ἐν συνεχείᾳ ἐσπούδασεν εἰς τήν Θεολογικήν Σχολήν τοῦ Τιμίου Σταυροῦ Βοστώνης.
Εἰς τό Πανεπιστήμιον τῆς Βοστώνης, ἔλαβεν τόν μεταπτυχιακόν τίτλο Μaster of Sacred Technology.
Τήν 22αν Ἰουλίου 1973 ἐχειροτονήθη Διάκονος, ὑπηρετήσας ὡς Ἀρχιδιάκονος
τοῦ τότε Σεβ. Ἀρχιεπισκόπου Βορείου καί Νοτίου Ἀμερικῆς κ. Ἰακώβου.
Ἐχειροτονήθη εἰς Πρεσβύτερον τήν 25ην Δεκεμβρίου 1979, ἀναλαβών τά καθήκοντα
τοῦ Ἱ. Προϊσταμένου τῆς Κοινότητος Ἁγίου Σπυρίδωνος Νέας Ὑόρκης.
Τήν 25ην Μαΐου 1982 ἐξελέγη Βοηθός Ἐπίσκοπος Σκοπέλου. Ἐπίσκοπος Βοστώνης ἐξελέγη τήν 13ην Μαρτίου 1984.
Διετέλεσε Πρόεδρος τοῦ Ἑλληνικοῦ Κολλεγίου καί τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Τιμίου Σταυροῦ (1989-1995).
Τό Πανεπιστήμιον τῆς Βοστώνης, ἀπένειμε εἰς αὐτόν, τήν 12ην Μαΐου 1985, τόν τίτλον τοῦ Διδάκτορος τῆς Θεολογίας.
Τό δέ Ἀμερικανικόν Διεθνές Κολλέγιον τό 1995 τοῦ ἀπένειμε τόν τίτλον τοῦ Διδάκτορος τῶν Ἀνθρωπιστικῶν Σπουδῶν.
Τό 2001 τό Ἑλληνικόν Κολλέγιον καί ἡ Θεολογική Σχολή τοῦ Τιμίου Σταυροῦ τοῦ ἀπένειμε τόν τίτλον Διδάκτορος τῆς Θεολογίας.
Κατά τήν συνεδρίαν τῆς Ἁγίας καί Ἱερᾶς Συνόδου τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου τῆς 24ης Νοεμβρίου 1997 ἐξελέγη Μητροπολίτης Ἀνέων,
καί ἐποίμανε τήν Ἱεράν Ἐπισκοπήν Βοστώνης προεδρικῶς ἕως τοῦ Δεκεμβρίου 2002,
ὅτε ἀνυψωθείσης τῆς ἐπαρχίας εἰς Μητρόπολιν ἐξελέγη Μητροπολίτης Βοστώνης.
Metropolis of Boston Website: http://www.boston.goarch.org/

 

Εθνική παρέλαση της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας-Βοστώνης 2019

Είναι η 198η επέτειος της Επανάστασης των ηρώων του 1821
Αποστολή στην Αμερική του kalamatatv.gr

ΒΟΣΤΩΝΗ. Με ενθουσιασμό, παλμό, και με τις ιαχές «Ζήτω η Ελλάδα», «Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821», παρέλασαν υμνώντας την Ελλάδα όλες οι γενεές των ομογενών της Βοστώνης και της Νέας Αγγλίας γενικότερα, μέσα στην καρδιά της πόλης και κατά μήκος της οδού Boylston Street.

Είναι η 198η επέτειος της Επανάστασης των ηρώων του 1821 η οποία έφερε στην Ελλάδα την πολυπόθητη λευτεριά έπειτα από αιχμαλωσία τετρακοσίων ετών από τους Τούρκους.

Κάτω από έναν καταγάλανο ουρανό μέσα σε μια ανοιξιάτικη μέρα, με το θερμόμετρο να ξεπερνά τους 60 βαθμούς Φαρενάιτ, διεξήχθη η 25η κατά σειρά παρέλαση της Ομογένειας της Νέας Αγγλίας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 55 τμήματα, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι.
Τα μικρά παιδιά έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση. Ντυμένα με τις ελληνικές παραδοσιακές τους στολές και σελαγίζοντας στα χέρια τους τις σημαίες της Ελλάδος και της Αμερικής τραγουδούσαν «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

Οι μπάντες έπαιζαν τον βηματισμό και άλλα πατριωτικά εμβατήρια ενώ το τμήμα των ομογενών ευζώνων προσέδιδε ξεχωριστή αίγλη και περηφάνια στην παρέλαση και αποσπούσε τα χειροκρότημα των θεατών ομογενών.

Η παρέλαση ξεκίνησε στη 1 μεταμεσημβρινή ακριβώς, μπροστά από τον ουρανοξύστη Prudential πλησίον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Βοστώνης. Τελετάρχης, όπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυκας», ήταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης και Ασφάλειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από οργανωτές και παρελαύνοντες.

Ηδη από νωρίς το πρωί είχαν φθάσει τα άρματα τα οποία παρατάχθηκαν στην αρχή της οδού Boylston και κατά μήκος αυτής και έγινε έλεγχος από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για λόγους ασφαλείας καθότι είναι απαραίτητο να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Από τις 12 η ώρα άρχισαν να καταφθάνουν ομαδικά οι σύλλογοι, τα σχολεία, οι εκκλησιαστικές κοινότητες, οι ελληνικοί φοιτητικοί σύλλογοι από τα διάφορα πανεπιστήμια της Βοστώνης. Οι υπεύθυνοι της παρέλασης ήταν παρόντες από πολύ νωρίς το πρωί για τον συντονισμό των τμημάτων και των αρμάτων.

Οι μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, έδωσαν και φέτος το δυναμικό τους παρών και προηγούνταν της παρέλασης, ενώ η οδός Boylston και οι συνδεόμενοι με αυτή δρόμοι και πάροδοι είχαν κλείσει και η κυκλοφορία προς το κέντρο της πόλης γινόταν από την οδό Beacon και St. Adams.

Το πρωί τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού Βοστώνης στο τέλος της Θείας Λειτουργίας Δοξολογία, ενώ ακολούθησε στην κοινοτική αίθουσα σερβίρισμα καφέ και αναψυκτικών προσφορά της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησε πολιτιστική εκδήλωση στον Εθνικό Κήπο της Βοστώνης, στην οποία συμμετείχαν επτά χορευτικά συγκροτήματα.
ΠΗΓΗ: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»

 

 

Οπερατέρ:Φώτης Κουτρουμπής
Operater: Fotis Koutroumpis
Φωτογραφία: Φώτης Κουτρουμπης
Photography by: Fotis Koutroumpis
Φωτογραφία: Σταυρούλα Κουτρουμπή
Photography by Stavroula Koutroumpis
Παραγωγή: kalamatatv.gr
Production: kalamatatv.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.